You are here
Nagyszabású Giacometti-kiállítás nyílik Londonban Kultúra 

Nagyszabású Giacometti-kiállítás nyílik Londonban

Alberto Giacometti (1901-1966) svájci születésű szobrász műveiből nyílik nagyszabású kiállítás szerdán a londoni Tate Modernben.

A múzeum honlapja szerint a Giacometti című retrospektív tárlat célja, hogy megerősítse Giacometti helyét a 20. század legkiemelkedőbb szobrász-festőművészei, mint Matisse, Picasso és Degas között.
A párizsi Alberto és Annette Giacometti Alapítvány gyűjteményéhez és archívumához való exkluzív hozzáférésnek köszönhetően a londoni múzeum a “pálcika szobrairól” ismert művész több mint 250 alkotását vonultatja fel.
A tárgyak között olyan gipszmunkák és rajzok is helyet kaptak, amelyek még soha nem szerepeltek kiállításon. A művek végigkalauzolják a látogatókat Giacometti öt évtizedes pályafutásán, egy 1926-os fejszobortól kezdve egészen a mára legendássá vált bronzalkotásaiig, mint a L’homme qui marche I (Sétáló ember) 1960-ból.
A szeptember 10-ig látogatható kiállítás fénypontja azonban az a hat női alakból álló szoboregyüttes lesz, amelyet az 1956-os velencei biennáléra készített a művész, és amelynek darabjait hatvan év után most először fogják újra együtt bemutatni.

Forrás: MTI / Kép: Giacometti exhibition /

További Hírek:

Leave a Comment