You are here
A napokban restaurálásra került a több mint 400 éves Armada Portrait UK 

A napokban restaurálásra került a több mint 400 éves Armada Portrait

A napokban restaurálásra került a több mint 400 éves Armada Portrait, vagyis az az I. Elizabeth királynőt ábrázoló festmény, melyen az uralkodót a biodalmi jelképek gyűrűjében ábrázolták, mintegy megemlékezvén az 1588-as, spanyol armada felett aratott győzelemről.

A portréból három változat létezik, egyet a londoni National Portrait Galleryben őriznek, egyet a Woburn Abbeyben Bedfordshire megyében (Londontól északra) és egy magánkézben van a Tyrwhitt-Drake családnál akik Drake kapitány leszármazottai. Drake volt egyébként az aki a legnagyobb dicsőséget és pénzt szerezte I. Elizabeth királynőnek a hóditásokkal és a spanyolok ellen elkövetett kalózkodással. A család nem olyan régen felajánlotta példányukat a Royal Museum of Greenwich-nek, így az már a greenwich-i Queen’s House-ban tekinthető meg. Azért pont Greenwichbe került, mert I. Elizabeth ott született 1533-ban, VIII. Henry lányaként.

A munka nem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis a festmény már néhányszor átesett restauráláson, így a rétegeket vissza kell fejteni egészen az eredeti festményig. A munkát bonyolítja, hogy a festmény panelekből áll, tehát pl. a háttérben lévő tengerábrázolások különálló egységként később kerültek a képre. A teljes munkálat hozzávetőleg 6-9 hónapot is igénybevesz majd.
A múzeum honlapja: www.rmg.co.uk/…/…/attractions/armada-portrait-elizabeth-i%20

Forrás: Idegenvezetes London

További Hírek:

Leave a Comment