You are here
Nehezebb lesz Ausztráliában dolgozni Utazás 

Nehezebb lesz Ausztráliában dolgozni

Ha valaki úgynevezett 457-es, szponzorált vízumot igényelt a munkavállaláshoz Ausztráliában, akkor most rossz híreket kapott. Nem lesz majd munkája, mert Ausztrália vízumreformot léptetett életbe. Magasabb szakképesítést és angoltudást igényel ezután a munkakeresés.

Nehezebb lesz Ausztráliában munkavállalói vízumhoz jutni. Konkrétan megszüntetik a szponzorált munkavállalói vízumot, és helyébe egy ideiglenes programot vezetnek be. Aki dolgozni akar, annak
magasabb szinten kell tudni az angol nyelvet, és magabiztosabb szakismerettel kell rendelkeznie.

Ez az egész abból fakad, hogy azokat a feladatokat, amiket egy ausztrál is el tud végezni, azt már nem szívesen adják át külföldieknek, kivéve ha magasabb a szaktudása. Azt gondolja az ausztrál miniszterelnök, hogy országa vonzóbb lesz majd a képzettebb munkaerő számára is. Továbbá
több lesz majd az ausztrálok számára is a munkalehetőség, mert így a vállalkozók a megbízható helyieket foglalkoztatják majd, az olcsóbb, de képzetlenebb külföldiek helyett.

Malcom Turnbull ausztrál miniszterelnök azt mondta:
A reformnak egyszerű célja van: ausztrál munkaerő és ausztrál értékek. Igaz, hogy bevándorló nemzet vagyunk, de attól még tény: az ausztrál dolgozóknak elsőbbséget kell élvezniük az ausztrál munkahelyeken.

A 457-es vízum egy szponzorált vízum, amire a legtöbben jelentkeznek. És ezt a vízumfajtát adják ki a legtöbbször. Ugyanakkor nemzetközi szinten mindig a vita középpontjában állt ez a fajta munkavállalási engedély.

Forrás: Origo / VisaReporter

További Hírek:

Leave a Comment