You are here
Nem mindennapi hobbi: fenevadaktól lop puszit az aligátorlány Érdekességek 

Nem mindennapi hobbi: fenevadaktól lop puszit az aligátorlány

Fort Lauderdale — Igencsak feltűnő jelenségnek számít a floridai kisvárosban Gabby Scampone (22). A fiatal amerikai lány ugyanis egyrészt rendkívül csinos, másrészt viszont nem mindennapi hobbinak örvend: hatalmas aligátorokkal foglalkozik.

Scampone 15 évesen lett a hüllők rajongója, de so­káig csak az állatkertekben találkozhatott kedvenceivel. A New York-i lány azonban amint tehette, rögtön elutazott Floridába, hogy közelebb kerüljön az aligátorokhoz. Gabby hét hónapja kezdett az Everglades Holiday Parkban, ahol ideje nagy részében a látogatókat szórakoztatja különböző mutatványokkal – például birkózik az aligátorokkal, vagy éppen puszit lop tőlük – de fő célja, hogy minél alaposabban tanulmányozza a csodás ragadozókat.

 Amikor a szüleimnek elmondtam, hogy mivel szeretnék foglalkozni, természetesen nem örültek, de azóta már támogatnak. Elsőre egyébként mindenki őrültnek tart, de engem ez nem zavar – magyarázta Scampone egy interjúban.

Scampone olyan természetesen jár-kel a rémisztő fenevadak között, mint más a barátságos kiscicák között. Ráadásul az aligátorok is elfogadták őt, még pihenni is együtt szoktak.

A lánynak feltett szándéka, hogy növelje az aligátorok népszerűségét, és a faj megmentéséért is mindent megtesz. Társaival rendszeresen járják a mocsarakat, hogy az orvvadászatok után árván maradt kisaligátorokat befogják. A lány még egy randit is képes otthagyni egy aligátor befogása miatt.

– Nem veszélytelen dolog aligátorokkal foglalkozni, simán leharaphatják az ember végtagjait vagy az orrát, szóval nagyon oda kell figyelni és tisztelettel viszonyulni hozzájuk – tette hozzá a fiatal lány.

Veszélyes ragadozó

Az aligátorok a világ legnagyobb hüllői közé tartoznak. Egy kifejlett példány elérheti akár az ötméteres hosszúságot, illetve a 600 kilogrammos testsúlyt. Elsősorban az Egyesült Államok déli államok mocsaraiban él és könnyedén képes végezni az emberrel. 1970 óta 28 halálos támadást jegyeztek fel az Egyesült Államokban.

Forrás: Blikk

További Hírek:

Leave a Comment