You are here
Népszerűek a Facebook „lite” appjai Tech 

Népszerűek a Facebook „lite” appjai

Házon belül állított riválist a saját alkalmazásainak a Facebook.

A techcégek meggyőződése, hogy a szolgáltatásaiknak folyamatosan új funkciókat kell kapniuk. Ez önmagában érthető, a probléma pusztán az, hogy ezek a funkciók idővel lassúvá, nehezen kezelhetővé, óriási méretűvé tehetik a termékeiket. Ha mobilappokról beszélünk, akkor ráadásul még a telefonok akkus üzemidejét is alaposan csökkenthetik, továbbá rengeteg mobilnetes adatforgalmat generálhatnak.

A fenti negatívumok mindegyike jellemző a Facebook és a Messenger appokra. Ez még a fejlett világban is probléma, hát még a fejlődő országokban, ahol mindenáron terjeszkedni kíván a Facebook. A kérdéses területeken tipikusan belépőkategóriás telefonokkal rendelkeznek a potenciális felhasználók, a mobilnet pedig ritkás és méregdrága.

Éppen ezért is a Facebook kénytelen volt Lite verziókat készíteni mindkét alkalmazásából, a Facebook Lite és a Messenger Lite is elérhető a világ legtöbb országából, hazánkból is.

A minimális erőforrásigényű, kevés mobilnetet használó, rendkívül letisztult szoftverek látszólag már világszerte komoly riválist állítottak a mindenféle funkciókkal teletömött klasszikus appoknak: a Play Áruház statisztikái alapján a Facebook Lite már valahol 500 millió és 1 milliárd letöltés között jár, míg a Messenger Lite pár napja átlépte a 100 milliós letöltést.

Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment