You are here
The New York Times: a Mueller-bizottság a múlt héten meghallgatta az igazságügyi minisztert      USA 

The New York Times: a Mueller-bizottság a múlt héten meghallgatta az igazságügyi minisztert  

A 2016-os amerikai választási folyamatba történt, feltételezett orosz beavatkozást vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges bizottság még a múlt héten meghallgatta Jeff Sessions igazságügyi minisztert – írta a The New York Times című lap kedden.

A lap internetes honlapján  megjelent információk szerint a tárca vezetőjét órákon keresztül kérdezték az esetleges orosz szerepvállalásról az amerikai választási folyamatban, valamint arról, hogy Donald Trump akadályozta-e az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat.
Az újság emlékeztetett: ez az első alkalom, hogy a vizsgálóbizottság kormánytagot hallgatott meg. Az információt Sarah Isgur Flores, a miniszter szóvivője megerősítette, hozzátéve, hogy a beszélgetésre elkísérte Sessionst Chuck Cooper ügyvéd is.     Az igazságügyi miniszter még tavaly márciusban jelentette be, hogy kivonja magát valamennyi ügyből, amely a 2016-os elnökválasztásra vonatkozik, beleértve az esetleges orosz beavatkozás vizsgálatát is. Álláspontján nem változtatott annak ellenére sem, hogy Donald F. McGahn, a Fehér Ház vezető jogásza megpróbálta őt rábírni, vezesse az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálódásokat.
Sessions Donald Trump választási kampányában a külpolitikával foglalkozó csapat vezetője volt, s   részt vett Trump Oroszországgal kapcsolatos politikájának alakításában.

Forrás: MTI / Kép:  index.hu    /

További Hírek:

Leave a Comment