You are here
New Yorkban vádat emeltek egy férfi ellen, mert csatlakozni akart az Iszlám Államhoz USA 

New Yorkban vádat emeltek egy férfi ellen, mert csatlakozni akart az Iszlám Államhoz

New York Bronx negyedében vádat emeltek egy amerikai férfi ellen, mert a Közel-Keleten csatlakozni akart az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

A 30 éves Saddam Mohamed Raishanit a Kennedy nemzetközi repülőtéren tartóztatták le, amikor felszállni készült egy – a portugál fővároson, Lisszabonon keresztül – a törökországi Isztambulba induló járatra.
Az ügyészség tájékoztatása szerint az amerikai állampolgárságú férfi még januárban elmondta egyik ismerősének, aki történetesen a belbiztonsági szervek informátora volt, hogy korábban segített az egyik barátjának csatlakozni az Iszlám Államhoz, még a repülőtérre is kivitte őt, és jómaga sajnálja, hogy nem csatlakozott a barátjával együtt a terrorszervezethez.
Az informátor májusban összehozta őt egy magát szintén az Iszlám Állam hívének mondó férfival, aki azonban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) titkos ügynöke volt. Az ügynök azzal csalta lépre Raishanit, hogy javasolta: utazzanak együtt az Iszlám Államhoz harcolni. Együtt kezdték az út megtervezését, Raishani ápolóként akart jelentkezni, a titkos ügynöknek pedig azt javasolta, hogy menekülteket istápoló segélymunkásnak tüntesse fel magát.
Raishani ellen külföldi terrorista szervezetnek nyújtott támogatás miatt emelnek vádat, s ha bűnösnek találják, húsz évig tartó börtönbüntetést szabhatnak ki rá.

MTI

További Hírek:

Leave a Comment