You are here
Nincs vége: hetekig tartó öldöklés kezdetét jelentheti a londoni mészárlás UK 

Nincs vége: hetekig tartó öldöklés kezdetét jelentheti a londoni mészárlás

London csak a kezdet. A múlt szombaton kezdődött muszlim böjti hónap, a Ramadán egyben a háború havát is jelenti a terrorstáknak.
“Támadjátok meg őket az otthonaikban, a piacaikon, az utcáikon és a gyülekezőhelyeiken” -ezt üzente egy videón az Iszlám Állam a Ramadán kezdetekor azoknak az európai fanatikusoknak, akik nem tudnak Szíriába vagy Irakba utazni, hogy csatlakozzanak az ISIS háborújához. Az Index emlékeztet arra, hogy a manchesteri támadás után a terrorszervezet ujjongott a gyermekek és ártatlanok megtámadásán, és “a mártíromság jutalmát ígérte a Ramadánban”.
A lap idézi a Telegraph cikkét, amely szerint a londoni mészárlás után az európai biztonsági szolgálatok további támadásokra készülnek fel a muszlimok szent hónapja alatt, miután az Iszlám Állam arra szólította fel a híveit, hogy ezen 30 napban “teljes háborút” viseljenek a “nyugati hitetlenek” ellen.

A londoni merénylet előtt Kabulban már elszabadult a pokol, 80 emberrel végeztek az ISIS terroristái a Ramadán kezdetekor elkövetett robbantásos merényletben – évek óta nem történt Afganisztánban ilyen kegyetlen vérfürdő, még az Al-Kaida is elhatárolódott a rémtettől.
Az ISIS szóvivője tavaly is ebben az időszakban hívta fegyverbe a magányos elkövetőket, és szavai nem maradtak következmények nélkül. A 2016-os Ramadán minden idők egyik legvéresebbjeként vonult be a történelembe. Orlandóban 49, Isztambulban 45 emberrel végeztek a terroristák, de Párizsban is történt merénylet.

Forrás: Blikk

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment