You are here
Nonstop légijárat indul Ausztrália és London között Hasznos 

Nonstop légijárat indul Ausztrália és London között

A polgári repülés történetében először nonstop légijárat indul Ausztrália és London között.

A Qantas ausztrál nemzeti légitársaság a BBC vasárnapi beszámolja szerint 2018 márciusában indítja a leszállás nélküli járatot a londoni Heathrow repülőtér és a nyugat-ausztráliai Perth nagyváros között. A 14 498 kilométeres távot a Qantas 236 személyes Boeing 787-9-es repülőgépei az előzetes számítások szerint 17 óra alatt teszik meg.
Ez lesz a polgári repülés leghosszabb nonstop menetrendszerű járata.
A Qantas jelenleg is közlekedtet napi járatokat Londonba Airbus A380-as óriásgépekkel, de ezek útközben leszállnak Dubajban. Ennek a járatnak a menetideje a technikai megállóval együtt – az útvonaltól és az időjárási viszonyoktól is függően – 20-22 óra.
Alan Joyce, az ausztrál légitársaság vezérigazgatója a BBC-nek felidézte, hogy amikor a Qantas 1947-ben elindította járatait Ausztrália és London között, az út négy napig tartott, kilenc leszállás közbeiktatásával.
A nonstop légijáratok jelenlegi táv- és menetidőrekordját az Emirates légitársaság tartja Dubaj és az új-zélandi Auckland közötti, márciusban indított járatával. A cég A380-asai 16 és fél óra alatt teszik meg a 14 200 kilométeres utat.

Forrás: MTI / Qantas / Leafcutter

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment