You are here
Ohióban még mindig több száz voksot kell megszámlálni, még egyik jelölt sem győztes    USA 

Ohióban még mindig több száz voksot kell megszámlálni, még egyik jelölt sem győztes  

Ohióban még mindig több száz voksot kell megszámlálni, sem a republikánus, sem a demokrata párti jelölt nem mondhatja magát győztesnek.

Két nappal az előválasztások után még mindig a levélben beküldött szavazatokat számlálják Ohióban, ahol változatlanul Troy Balderson republikánus jelölt vezet, igen csekély, egy százalékosnál is kisebb előnnyel vetélytársa, a demokrata párti Danny O’Connor előtt.
“Ha a matematikát nézzük és a hagyományokat figyelembe vesszük, akkor ez az eredmény nem is fog változni” – nyilatkozta a CBS televíziónak Balderson, akit Donald Trump elnök hangsúlyosan a támogatásáról biztosított, személyesen kampányolt is mellette. Sőt szerdára virradóra – a végeredmény teljes hiányában – gratulált is neki a “történelmi” győzelemhez.
A Donald Trump erőteljes bírálójaként ismert John Kasich Ohio állam republikánus kormányzója ugyanakkor arról nyilatkozott a CBS televíziónak, hogy a parányi republikánus előny azt jelenti: a választók nem állnak olyan nagy számban a republikánusok mögött, mint azt a párt, vagy akár Trump elnök is remélte. “Tessék véget vetni a káosznak, a megosztottságnak, a menekült családok szétszakításának a határon, vagy akár az emberek egészségbiztosítása megszüntetésének” – fogalmazott a kormányzó, aki úgy értékelte: az embereknek – mint fogalmazott – “lényegében elegük van”.
Ohióban előrehozott választást tartottak egy képviselőházi szék megüresedése miatt. A szóban forgó választókerületben az elmúlt évtizedekben mindig a republikánusok győztek, ám a mostani várható eredménynél jóval meggyőzőbb arányban.
Miközben az ohiói végeredményt a jövő hét elejére valószínűsítik, lassan megszületnek a többi négy tagállamban tartott előválasztások végeredményei. Ami biztos: az újraválasztott képviselőházban ott lesz az első muszlim politikusnő. A detroiti születésű, 42 éves Rashida Tlaib palesztin-amerikai jogász Michiganben nyerte meg a demokraták előválasztását, ám a novemberi félidős választásokon nem indul ellene republikánus képviselőjelölt.

Forrás: MTI / Kép: columbusunderground

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment