You are here
Hoppá: nem is gondolná, ki lehet London titkos fegyvere Brexit-ügyben Brexit Királyi Udvar 

Hoppá: nem is gondolná, ki lehet London titkos fegyvere Brexit-ügyben

A brit királyi család öröklési rendjében a második helyet elfoglaló Vilmos herceg és családja máskor már térített jobb belátásra nemzetközi vezetőket. Valószínűleg most is ez a céljuk. Vilmos herceg, Katalin hercegné és két gyermekük, a kétéves Sarolta hercegnő és bátyja, a négyéves György herceg célja, hogy puhítsanak a német kancellár szigorú álláspontján a Brexittel kapcsolatban.

Habár az uralkodócsalád közvetlenül nem alakítja a politikát, a „mosolydiplomácia” révén mégis van beleszólása a történésekbe. Diplomáciai források szerint jobb feltételeket szeretnének kialkudni a Brexit utáni Egyesült Királyság számára.

A háromnapos német útjuk előtt két napra Lengyelországba érkeztek, ahol ugyancsak a kilépésről egyeztethetnek. Az Egyesült Királyságban ugyanis körülbelül egymillió lengyel él, akiknek a helyzete bizonytalanságba került. A németek mellett ők lehetnek azok, akik a legszigorúbb vonalat képviselik, mivel a lengyelek veszthetnek a legtöbbet a szigetország Unióból való kilépésével.

 

A család először Stutthofot, az egykori náci koncentrációs tábort látogatja meg, ahol a királyi pár a világháború után Nagy-Britanniába emigrált túlélőkkel találkozik.

Gdansk óvárosában a kézműves mesterségekkel ismerkednek majd meg. Az egyik ékszerkészítő arra vállalkozott, hogy a királyi párnak bemutatja azokat az eszközöket, melyekkel a középkori kézművesek megmunkálták a borostyánt, Gdansk legfontosabb kiviteli árucikkét.

Forrás: Blikk

További Hírek:

Leave a Comment