You are here
Orbán Viktor az amerikai Indiana állam kormányzójával tárgyalt Business 

Orbán Viktor az amerikai Indiana állam kormányzójával tárgyalt

Az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatok erősödéséről és a magyar üzleti környezet javulásáról volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Eric Holcomb, az egyesült államokbeli Indiana kormányzója megbeszélésén szerda reggel az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A tárgyaláson, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Jim Schellinger indianai kereskedelmi miniszter is, megállapították: az elmúlt évtizedben dinamikusan bővült Magyarország külkereskedelme az Egyesült Államokkal.
Az USA Magyarország első számú külkereskedelmi partnere az Európai Unión kívül, több mint 1700 amerikai irányítású leányvállalat működik Magyarországon, amelyek 100 ezer magyar embernek adnak munkát. Az ötven legnagyobb amerikai multinacionális vállalatból a legtöbb Magyarországon is jelen van, köztük a legjelentősebb indianai cégek, ami jól mutatja a befektetői bizalmat hazánk iránt – hangzott el a találkozón.
Kiemelték az alacsony magyarországi társasági adórátát, amely tovább javítja az üzleti környezetet – mondta el Havasi Bertalan.

Forrás: MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment