You are here
Orosz elnökválasztás – Szobcsak sírva vonult ki az elnökjelölti tévévitáról       Nagyvilág 

Orosz elnökválasztás – Szobcsak sírva vonult ki az elnökjelölti tévévitáról    

Sírva vonult ki szerdán a sokadik orosz elnökjelölti tévévitáról Kszenyija Szobcsak, a Polgári Kezdeményezés párt jelöltje, mert férfi riválisai folyamatosan belefojtották a szót és szidalmazták, a moderátor pedig, a szabályok értelmében, nem kelhetett a védelmére.

“Drága barátaim, önök is láthatják, hogy ezek a “bátor férfiak” itt nem Putyin ellen küzdenek, ők ellenem küzdenek. Én Putyin ellen küzdök” – mondta a Rosszija 1 állami csatorna élő műsorában Szobcsak.
“Azt akarom, hogy tudják, hogy ezen a választáson az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja és a Liberális Demokrata Párt kényelmes partner Putyin számára” – jelentette ki a politikusnő, hangsúlyozva, hogy a két párt csak eltereli az emberek figyelmét a hivatalban lévő elnökről.
Arra kérte a nézőket, hogy szavazzanak a vetélytársai által képviselt “cirkusz” ellen, de ennél a pontnál felszólalása hangzavarba fulladt. A legharsányabb, mint mindig, Vlagyimir Zsirinovszkij, az egyébként nacionalista és monarchista liberális demokraták vezére volt, aki hol azt követelte, hogy Szobcsakot vizsgáltassák meg pszichiáterrel, hol azt, hogy “Vigyék vissza az óvodába”.
A moderátort is azzal vádolta, hogy olyan műsorformátumot választott, amely lehetővé teszi, hogy a konkurensei büntetlenül kigúnyolják, bekiabálásaikkal elvegyék az idejét. Felidézte, hogy Zsirinovszkij az egyik műsorban leribancozta – amire válaszul Szobcsak egyébként a kamerák előtt nyakon öntötte akkor becsmérlőjét.
A megbántódott elnökjelölt közölte, hogy az ügyben a Központi Választási Bizottsághoz fordul. A saját politikai vitaműsorait egyébként erélyesen vezető Szolovjov azzal védekezett, hogy hivatalos elnökjelölti vitáról lévén szó “nem tömheti be a stúdióban a vendégek száját”. Mint mondta, erre nem kapott felhatalmazást a Központi Választási bizottságtól, “ez a törvény, noha ez gyalázat”.
Szobcsak ekkor arcát a kezébe temetve kiment a stúdióból, amire a moderátor csak annyit tudott mondani, “gyalázat”, hogy egy nőt könnyekre fakasztanak és egy jelöltet így elnyomjanak.
Oroszországban vasárnap tartják az elnökválasztást, amelyen Szobcsak és Zsirinovszkij mellett Vlagyimir Putyinra (független), Pavel Grugyinyinra (Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja), Grigorij Javliszkijra (Jabloko), Szergej Baburinra (Oroszországi Össznépi Szövetség), Borisz Tyitovra (Vállalkozók Pártja) és Makszim Szurajkinra (Oroszország Kommunistái) lehet majd szavazni.
Putyin, aki közvélemény-kutatások szerint a választás toronymagas esélyese, állami teendőire hivatkozva nem vesz részt a tévévitákon.

Forrás: MTI / Kép:   hirstart.hu   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment