You are here
Öt hét alatt szelték át Afrikát egy repülős kalandtúra résztvevői veterán gépekkel Utazás 

Öt hét alatt szelték át Afrikát egy repülős kalandtúra résztvevői veterán gépekkel

Krétától Fokvárosig öt hét alatt 13 ezer kilométeres utat tettek meg a húszas és harmincas évek repülőgépein egy afrikai veterán repülős kalandtúra résztvevői.

A BBC pénteki beszámolója szerint a gépek november 12-én szálltak fel a görögországi Kréta szigetéről, úti céljuk pedig a dél-afrikai Fokváros volt, amelyet öt hét alatt értek el. A kalandos verseny nemzetközi indulói, többen hivatásos pilóták és a régi gépek szerelmesei, az eredeti felszereltségű főleg nyitott pilótafülkéjű repülőkkel, korabeli navigációs és biztonsági eszközökkel teljesítették a távot.
A Crete2Cape túra alatt Afrika legszebb és leghangulatosabb pontjain haladtak át. Út közben különleges engedéllyel megpihentek az egyiptomi piramisok mellett, és átrepültek a Kilimandzsáró fölött is.
A verseny néhány résztvevő számára kellemetlen perceket is tartogatott: előfordult, hogy egy gép motorja felmondta a szolgálatot, egy 72 éves brit pilóta pedig kétszer is eltűnt: először letartóztatták Etiópiában, aztán pedig Kenya helyett a háború dúlta Dél-Szudánban landolt.
Sam Rutherford, a túra szervezője elmondta, hogy bár a rali sikeres volt, fellélegzett a megkönnyebbüléstől, amikor megérkeztek Fokvárosba.
Az útnak indult 11 veterán repülőből hét jutott el Dél-Afrikába.

Forrás: MTI

További Hírek:

Leave a Comment