You are here
A schengeni övezet túléléséhez meg kell védeni a külső határokat         Nagyvilág 

A schengeni övezet túléléséhez meg kell védeni a külső határokat      

A schengeni övezet túléléséhez meg kell védeni a külső határokat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

A miniszter telefonon adott nyilatkozatában elmondta, a külső határok védelme nemcsak biztonsági, hanem gazdasági kérdés is. Emlékeztetett, hogy az áruk kiszámítható fuvarozása miatt az unióban keveset kell költeni a raktározásra, ami növeli az EU versenyképességét a világban.
Rámutatott, jelenleg a migrációs válságról szóló viták zajlanak az Európai Unióban. Emlékeztetett, a magyar kormány álláspontja a kezdetektől egyértelmű és változatlan, a külső határokat meg kell védeni.
Ebben a vitában fontos szövetséges Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, aki világossá tette, a külső határok védelme kell, hogy a legfontosabb szempont legyen a migrációs válság kezelésében – fogalmazott Szijjártó Péter.
Ausztria Magyarországnak és a nyugat-balkáni országoknak is támogatást nyújtott a határvédelemben – tette hozzá.
“Azt gondolom, nagyon fontos Magyarország szempontjából is az Ausztriában zajló választási kampány, hiszen ha egy néppárti vezetésű kormány alakulhat, akkor újabb fontos szövetségesünk lesz egy kormány vezetője” – mondta.
Rámutatott, minél több olyan politikus kerül döntési helyzetbe, mint Sebastian Kurz, annál nagyobb eséllyel valósul meg a külső határok hatékony védelme.

Forrás: MTI / Kép:   foldrajzmagazin.hu   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment