You are here
Sarkkutató pár kötötte az első hivatalos brit házasságot az Antarktiszon Érdekességek 

Sarkkutató pár kötötte az első hivatalos brit házasságot az Antarktiszon


Két brit sarkkutató kötött elsőként hivatalosan házasságot a brit antarktiszi területen egy tavaly hozott új törvénynek köszönhetően.

Julie Baum és Tom Sylvester 11 éve él együtt, három éve jegyezték el egymást. A világjáró és sarki expedíciókat is vezető pár lett az első, amely egy 2016-os törvény nyomán házasságot köthetett a brit antarktiszi területen. A törvény megkönnyíti, hogy Nagy-Britanniában hivatalosan elismert házasságot kössenek az Antarktisz brit területén.
A ceremóniát a hétvégén a britek által fenntartott Rothera Kutatóállomáson tartották meg, amely az Adelaide-szigeten fekszik. A szertartást a kutatóállomás vezetője és elöljárója végezte.
A nagy napon mínusz kilenc fokot mutatott a hőmérő. A násznép – a kutatóállomás lakói – könnyedén öltözve szerepelnek a BBC News cikkében látható képeken.
A beszámoló szerint a menyasszony narancssárga szoknyája egy régi sátordarabból készült. A vőlegénynek a sárgaréz jegygyűrűket a kutatóállomáson lévő fémműhely esztergáján kellett elkészítenie.
Nemzetközi esküvőket korábban az Antarktisz György király-szigetén, az orosz ortodox Szentháromság-templomban tartottak.

Forrás: MTI / Kép:   WorldNews   /

További Hírek:

Leave a Comment