You are here
Pattanjon nyeregbe! 7 jó tanács kerékpáros turistáknak Hasznos 

Pattanjon nyeregbe! 7 jó tanács kerékpáros turistáknak

Vegyük elő a bringánkat, és pattanjunk nyeregbe, hiszen itt a jó idő! A következő tippek segítségével könnyebb lesz megszervezni a tökéletes kerékpártúrát.

Tervezzük meg az útvonalat

Ha kitaláltuk az úti célt, akkor nézzük meg, hogy milyen útvonalon tudjuk a helyet megközelíteni. A tervezésnél vegyük figyelembe a forgalmasabb szakaszokat is.

Gondoljunk a csapatra

Ha többen indulunk útnak, és a csapatban idősebbek vagy gyerekek is vannak, akkor olyan távolságot és terepet válasszunk, amely nekik is tökéletesen megfelel.

Ellenőrizzük a bringát

Akár hosszabb, akár rövidebb útra készülünk, indulás előtt ellenőrizzük a kerékpárunkat: próbáljuk ki a féket, a váltót, nézzük meg a gumik állapotát és a lámpákat is.

Vigyünk szerszámot

Legyünk előrelátóak, és tegyünk el a túrára imbuszkulcsot, pumpát, defektjavító készletet.

Öltözzünk kényelmesen

Nem mindegy, milyen ruhában tekerünk. Az időjárás mellett gondoljunk a biztonságra is: a kerékpárossisakot se hagyjuk otthon.

Üres hassal ne induljunk el

Egy órával azelőtt, hogy nyeregbe ülünk, együnk, igyunk, hogy legyen energiánk. Útravalónak legyen nálunk egy kis csokoládé.

Fontos a fényvédelem

Indulás előtt fél órával alaposan kenjük be magunkat napvédő krémmel! Ha pedig a déli órákban nagyon meleg van, akkor inkább álljunk meg, és pihenjünk egy kicsit az árnyékban.

Forrás: Blikk / Kép: Shutterstock /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment