You are here
’Please offer me a seat’ – új kitűzőkkel találkozhatunk a londoni tömegközlekedésben Life in the UK UK 

’Please offer me a seat’ – új kitűzőkkel találkozhatunk a londoni tömegközlekedésben

Az már nagyjából megszokott, hogy a londoni kismamák a TFL (azaz a londoni közlekedési társaság) által biztosított ’Baby on Board’ vagyis ’Kisbaba a fedélzeten’ felirattal ellátott kitűzőket hordanak, ezzel is felhívva a többi utazó figyelmét a boldog helyzetükre. Ilyen esetben sokan örömmel adják át nekik a helyet de mi a helyzet azokkal az utazókkal, akik esetében első ránézésre nem látszik hogy bármi gond lenne.
A közlekedési társaság rájuk is gondolt, idén szeptember 12-től kísérleti jelleggel bevezették a kék színű ’Please offer me a seat’ felirattal ellátott kitűzőket, ami nagyjából annyit tesz ’Legyen szíves átadni a helyét’. Ezt a kitűzőt azok igényelhetik, akiknek valami rejtett probléma vagy sérülés teszi nehézzé a közlekedést, első sorban a hosszú ideig való álldogálással a buszokon vagy a metrón. Ha a kísérlet sikerrel zárul, akkor egyre több ilyen kék kitűzőt viselő utassal találkozhatunk majd nap mint nap.
Figyeljetek ti is rájuk, mert bár vannak akiken azonnal nem látszik, mégis egy olyan apró figyelmesség mint egy ülőhely, nagyban megkönnyíti a mindennapjaikat.

Forrás: Idegenvezetes London /

További Hírek:

Leave a Comment