You are here
Rekordszámú jelölést kapott a Laurence Olivier-díjra a Hamilton         Kultúra UK 

Rekordszámú jelölést kapott a Laurence Olivier-díjra a Hamilton      

Rekordszámú, 13 Laurence Olivier-díjra jelölték a Hamilton című musicalt Londonban – számolt be róla a BBC News szerdán.

A West Enden játszott hiphop-musical az Olivier-díj történetének legtöbb jelölését kapta. Összesen tíz kategóriában nyerhet díjat, mivel vannak kategóriák, ahol két díjra is jelölték.
A korábbi rekordot 11-11 jelöléssel a Hairspay (2008) és a Harry Potter és az elátkozott gyermek (2017) tartotta.
A Hamilton az egyik amerikai alapító atya, Alexander Hamilton történetét dolgozta fel. A musical hatalmas siker volt a Broadwayn is, Londonban Jamael Westman játssza Hamilton szerepét, Giles Terera pedig ellenfelét, Aaron Burrt. Mindketten esélyesek a musicalben nyújtott legjobb alakítás díjára.
A londoni Nemzeti Színházban futó Stephen Sondheim-musical, a Follies tíz jelölést kapott. Két sztárja, Imelda Staunton és Janie Dee is elnyerheti a musicalben nyújtott legjobb női alakításért járó díjat.
A négy Olivier-díjjal kitüntetett Stauntont idén a Nem félünk a farkastól című darabban nyújtott alakításáért is jelölték Olivier-díjra a legjobb színésznő kategóriában. Egyik vetélytársa a Hosszú út az éjszakába című drámában szereplő Lesley Manville, akit idén a Fantomszál című filmért Oscar-díjra is jelöltek.
A The Ferryman című darab nyolc kategóriában lett jelölt, köztük a legjobb új darab díját is elnyerheti.
A legjobb színész mezőnyben Bryan Cranston (Network) és Andrew Garfield (Angyalok Amerikában) is verseng a díjért.
A díjátadó gálát idén Catherine Tate színésznő vezeti majd április 8-án a londoni Royal Albert Hallban.
A Laurence Olivier-ről elnevezett díjat 1976-ban alapította a Londoni Színházi Társaság. Nagy-Britannia legrangosabb színházi díjaként tartják számon.

Forrás: MTI / Kép: twitter /

További Hírek:

Leave a Comment