You are here
Rekordszámú turista kereste fel a skóciai whiskylepárlókat tavaly    Gasztro Skócia 

Rekordszámú turista kereste fel a skóciai whiskylepárlókat tavaly  

Rekordszámú turista kereste fel tavaly a skóciai whiskylepárlókat szerdán ismertetett adatok szerint.

A látogatók száma elérte az 1,9 milliót, ami 11,4 százalékos növekedés a 2016-os évhez képest – közölte a helyi főzdéket tömörítő szervezet, a Scotch Whisky Association. A turisták pedig költekeztek is, a látogatóközpontok bevételei 15,6 százalékkal 60,9 millió fontra (22 milliárd forintra) emelkedtek.
A legtöbb turista Németországból és az Egyesült Államokból, majd Indiából, Kínából és Japánból érkezett a lepárlók szerint.
“Kiváló hír ez az ágazat és Skócia számára” – idézte a Scotch Whisky Association ügyvezetőjét a BBC. Karen Betts szerint a főzdék szerte Skóciában világszínvonalú létesítményekkel várják a látogatókat, akiket beavatnak a skót whisky történetébe, érkezzenek akár az Egyesült Királyságból vagy külföldről.
Skóciában 122 whiskyüzem működik, hatvanhat látogatóközponttal várja a turistákat, további nyolc pedig előzetes bejelentkezés esetén fogad vendégeket. A whiskyexport értéke tavaly elérte a 4,37 milliárd fontot (1551,5 milliárd forintot), másodpercenként 39 üveg whiskyt indítottak útnak külföldre.

Forrás: MTI / Kép: haon

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment