You are here
Részben betiltották Németországban az iPhone mobilokat Egyéb Tech 

Részben betiltották Németországban az iPhone mobilokat

Ettől függetlenül aki szeretne, az vásárolhat a régebbi modellekből.

Újabb mérföldkőhöz ért a Qualcomm és az Apple nemzetközi jogi háborúja. Az alperes Apple szerint jelentős licencdíjakat jogtalanul vagy unfair módon követelő, továbbá a piaci versenyt korlátozni próbáló Qualcommnak sikerült részlegesen betiltatnia egyes régebbi iPhone mobilok németországi forgalmazását. Emiatt a napokban az ország mind a tizenöt Apple Store-jának a polcairól eltűnnek majd az iPhone 7 és iPhone 8 modellek.

Az idén bejelentett iPhone XS / XR mobilokat nem érinti a Qualcomm részleges jogi győzelme, ráadásul a különféle elektronikai üzletek és mobilszolgáltatók továbbra is árulhatják az említett készülékeket.

Gyakorlatilag csak annyit ért el a Qualcomm, hogy az Apple közvetlenül nem forgalmazhatja Németországban a mobilokat.

A bíróság egy potenciálisan megsértett hardveres szabadalom alapján rendelte el a készülékek közvetlen értékesítésének a leállítását. Az ügy érdekessége, hogy nem az Apple sérthette az energiatakarékossági funkciót leíró szellemi tulajdont, hanem a telefonokba hálózati vezérlőt szállító Intel és Qorvo.

Az Apple idén már kiadott egy szoftverfrissítést a németországi jogi háborúja miatt, akkor a telefonkönyben való keresés módján változtatott, nehogy felfüggessze a müncheni bíróság az iPhone-ok értékesítését. Emellett állítólag Kínában is ugyanezen okból változtatta meg az iOS egyes animációit, ott is perli a Qualcomm.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment