You are here
Ritka kirándulási lehetőség Reigate (dél-London) titkos alagútjaiba UK Utazás 

Ritka kirándulási lehetőség Reigate (dél-London) titkos alagútjaiba

Ritka kirándulási lehetőség Reigate (dél-London) titkos alagútjaiba

A Londont körülvevő M25-ös körgyűrű déli oldalán található Reigate, mely London közepétől nagyjából 1 óra alatt elérhető vonattal. A település maga nem nagy, mindössze 20 000 ember lakja, viszont egy igazán érdekes és eldugott titkos alagutat rejteget, melyet évente csak néhány napra nyitnak meg a nagyközönség előtt.

A közel 1000 éves történet szerint az alagút korábban egy helyi vár titkos folyosórendszeréhez tartozott, habár maga a vár már nem létezik. Az akkoriban a területet birtokló normann földesúr ötlete volt a föld alatti búvóhely, de páldáját követve a helyi lakosok a következő 800 évben is számos újabb folyosóval gazdagították a rejtett labirintust.
A normann invázió elmúlta után az alagutak fölé elsőként egy fából majd egy köböl készült várat emeltek. Ebben az időben igen szokatlan volt hogy egy vár alatt kiterjedt labirintus-rendszer húzódik, de Reigate-ben a talaj könnyen megmunkálható homokkö, így alakulhattak ki az alagutak.

Összességében 3 különálló alagút látogatható az egyetlen belépőjeggyel melyet a napra megvásárolhatunk mindössze £4.50-ért! Ezek a következő szekciók:

– a normannok által ásott alagutak
– a viktoriánus kort megelőző, ipari okoból ásott alagutak
– egy kisebb alagútrész mely ma múzeumként üzemel

Helyet foglalni nem szükséges, elegendő csak megjelenni a lejjebb említett napok valamelyikén reggel 10 óra és délután 4 óra között.
2017. évi nyitvatartási napok:

– 2017. május 13 (szombat)
– 2017. június 10 (szombat)
– 2017. július 8 (szombat)
– 2017. augusztus 12 (szombat)
– 2017. szeptember 9 (szombat)

Ha részt vesztek a túrán és fényképeket is készítetek akkor szívesen megjelentetjük őket az oldalon egy pár soros élménybeszámoló keretében.

Forrás: Idegenvezetes London

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment