You are here
Római kori fürdőházra bukkantak az angliai Chichesterben UK 

Római kori fürdőházra bukkantak az angliai Chichesterben

Egy római kori fürdőház maradványaira bukkantak régészek a dél-angliai Chichester egyik közparkja alatt, a luxusfürdőház egy nagyon nagy méretű magánházhoz tartozhatott – adta hírül a BBC News honlapja.

A régészek radarvizsgálatokkal fedezeték fel három római kori épület maradványait Chichester Priory parkjának zöld gyepe alatt, kettő városi lakóház, egyiknek saját magánfürdőháza volt. A páratlanul jól felszerelt lakóháznak a város leggazdagabb embere lehetett a tulajdonosa – mondta el James Kenny régész.
A felfedezés jelentősége abban áll, hogy a maradványok több mint ezer éven át fennmaradtak egy állandóan lakott városban. Páratlan dolog ilyen jó állapotú római kori maradványokat látni – tette hozzá James Kenny.
A régész szerint a maradványok valószínűleg a 3. századból valók, és a házak eredetileg egy olyan utcában álltak, amely megsemmisült, amikor a második világháború idején egy víztárolót építettek a parkban.
A radarvizsgálatok egy másik római kori utca létezését is felfedték a térségben, ám azt nem fogják feltárni a régészek.
A jelenleg is folyó ásatások után a zöld területet eredeti állapotába állítják vissza, a leleteket állandó kiállításon fogják bemutatni.

Forrás: MTI / Kép: bbc /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment