You are here
Sarah Gordy Down-kóros színésznő és aktivista díszdoktori címet kapott egy brit egyetemen Kultúra UK 

Sarah Gordy Down-kóros színésznő és aktivista díszdoktori címet kapott egy brit egyetemen

Díszdoktori címet kapott szerdán a Nottinghami Egyetemen Sarah Gordy: a színésznő és aktivista lett az első Down-kóros ember, akinek tiszteletbeli tudományos fokozatot adományoztak egy brit egyetemen – számolt be róla a BBC News.

A 40 éves Gordy a Hívják a bábát és a Ház az Eaton Place-en című sorozatokban szerepelt, és számos alakalommal felszólalt a tanulási nehézségekkel küzdő emberek érdekében. A színésznő novemberben az első Down-szindrómás nő lett, akit a Buckingham-palotában a Brit Birodalom Rendjével (MBE) tüntettek ki.
A Nottinghami Egyetemen megtartott köszönőbeszédében úgy fogalmazott, hogy “váratlan utazáson” jár, és arra bíztatta a végzős hallgatókat, hogy higgyenek magukban. “Ha mindent elhittem volna, amit arról mondtak nekem, hogy mit nem tudok majd csinálni, nem táncoltam, szerepeltem és kampányoltam volna” – fogalmazott.
Gordy felszólalása után felállva tapsoltak a hallgatók.
A színésznő tiszteletbeli jogi diplomája átvétele előtt arról is beszélt, hogy “változnak a dolgok a tanulási nehézségekkel küzdő emberek számára”.
Gordy 2013-tól a Mencap jótékonysági szervezet első tanulási nehézséggel küzdő nagykövete. A szervezet Here I Am (Itt vagyok) című kampányának arca volt, amely felhívta a figyelmet az Egyesült Királyságban élő 1,4 millió tanulási nehézséggel küzdő ember problémáira.

mti / parameter

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment