You are here
Skót sziget eladó, potom 4,2 millió fontért Skócia 

Skót sziget eladó, potom 4,2 millió fontért

Skót sziget eladó, potom 4,2 millió fontért

70 év után először van arra lehetőség, hogy a nyugat-skóciai, Belső-Hebridákhoz tartozó Ulva szigetet bárki megvásárolhassa, potom 4,2 millió fontért.

A pontos összeg 4.250.000 font, melyet Knight Frank ingatlanügynök hirdetett meg, a businessinsider.com-on.

A szigetről tudni kell, hogy a gyönyörű skóciai tájakra jellemző adottságokkal rendelkezik, a hihetetlenül csodálatos sziklás tengerpartok, a smaragdzöld füves területek, erdős részek szerves része a csend és nyugalom, melyet csak a madárcsicsergés szakít meg.

A megkapó táj mellett híres a sziget élővilága is

Több neves írót ihletett meg a hely varázsa, Sir Walter Scott több verse is itt született, de Beatrix Potter híres mesekönyvíró két kötetét is a sziget tulajdonosának ajánlotta.

A megkapó táj mellett híres a sziget élővilága is, 123 madárfaj, tengeri sas, bálnák, delfinek élnek itt háborítatlanul.

A sziget nem teljesen lakatlan, él itt körülbelül 16 ember, aki mezőgazdasággal, állattartással foglalkozik. A farmépületek mellett működik itt templom, étterem és teaszoba is. Aztán ebben ki is merül a szórakozási lehetőség, szóval ez inkább a csendet és nyugalmat kedvelő milliomosok, lottónyertesek álma lehet.

A nagyjából 11 km hosszú és négy km széles szigeten tucatnyi épület és egy nagyobb, 7 szobás ingatlan áll, az Ulva Ház. Az épületet 1950-ben építették, miután a tűz martaléka lett az előző épület.

A megkapó táj mellett híres a sziget élővilága is

Egyébként a szigeten nincsenek boltok, nincs aszfaltút, és csak komppal, vagy kishajóval lehet megközelíteni. A szigeten két kisebb kikötő található.

A megkapó táj mellett híres a sziget élővilága is

Forrás: aberdeenimagyarok

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment