You are here
A spanyol hatóságok tizenegy nap után szabadítottak ki egy holland túszt az emberrablók fogságából Egyéb 

A spanyol hatóságok tizenegy nap után szabadítottak ki egy holland túszt az emberrablók fogságából

A spanyol hatóságok tizenegy nap után szabadítottak ki egy szerb-horvát származású, holland állampolgárságú túszt az emberrablók fogságából a spanyol fővárostól délre található Casarrubios del Monte településen – közölte a spanyol belügyminisztérium hétfőn.

A tárca beszámolója szerint az áldozatot a kelet-spanyolországi üdülőhelyen, a tengerparti Lloret del Marban rabolták el még június közepén.
A férfi épp hazaérkezett, amikor otthona előtt az utcán többen megtámadták, ütlegelték, fegyvert fogtak rá, elkábították, és saját autója csomagtartójába tuszkolták. Az emberrablók rendőrségi mellényt viseltek.
A túsz felesége hamarosan kapott egy telefonhívást, amelyben 1,5 millió eurót követeltek tőle váltságdíjként. Az asszony azonnal értesítette a hatóságokat.
A nyomozók végül több száz kilométerrel távolabb bukkantak a túszejtők nyomára, és rajtuk ütöttek azon a napon, amikorra a váltságdíj átadását megbeszélték.
Az emberrablók közül négyet a helyszínen elfogtak, ötödik társukat egy nappal később Madridban vették őrizetbe.
A kelet-európai bűnözői bandát egy román orvos vezette, aki egy fővárosi kórházban praktizált, és onnan lopta a gyógyszereket, amelyekkel az áldozatot mindvégig elkábítva tartották.

MTI / La Vanguardia

További Hírek:

Leave a Comment