You are here
Spanyolországban van a legtöbb kék zászlós strand az idén is Business 

Spanyolországban van a legtöbb kék zászlós strand az idén is

Ebben az évben is Spanyolország büszkélkedhet a legtöbb, kiváló környezeti minősítésű stranddal a világon, júniustól 579 tengerparti fürdőhelyen loboghat a minőséget jelző kék zászló – jelentette be a Környezetvédelmi és Fogyasztói Oktatásért Alapítvány (ADEAC) nevű szervezet kedden sajtótájékoztatón Madridban.

A dél-európai ország 40 éve őrzi töretlenül vezető helyét az Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) évente elkészített listáján.
Az idén Spanyolországot sorrendben Görögország, Franciaország, Törökország és Portugália követi.
A több mint nyolcezer kilométeres partvonallal rendelkező Spanyolországban a kék zászlós strandok összesen 504 kilométert tesznek ki.
A legtöbb kék zászlós tengerparti strand – 129 – ahogy tavaly is, a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tenger partján található.
A strandok minősítésekor figyelembe veszik a víz minőségét, a part tisztaságát, rendezettségét, felszereltségét és megközelíthetőségét a mozgáskorlátozottak számára, valamint, hogy van-e vízimentő és egészségügyi szolgáltatás.
A világelsőség ellenére az idén héttel kevesebb strandon látható majd a kék zászló, a szakemberek szerint ez a követelményrendszer folyamatos szigorításával magyarázható, így például a vízimentők jelenlétére vagy a vízminőségre vonatkozó szabályok változásával.
A strandokon kívül Spanyolországban 105 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Forrás: MTI / Kép: Spanyolország, strand /

További Hírek:

Leave a Comment