You are here
Szakértő: anélkül kell megakadályozni a terrorcselekményeket, hogy mindenkit megbélyegeznénk    EU 

Szakértő: anélkül kell megakadályozni a terrorcselekményeket, hogy mindenkit megbélyegeznénk  

Anélkül, hogy mindenkit megbélyegeznénk, oda kell figyelni, hogy ne maradjon lehetőség terrorcselekmények elkövetésére – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A szakértőt annak kapcsán kérdezték, hogy a görög rendőrség hétfőn cáfolta azokat a korábbi sajtójelentéseket, amelyek szerint dzsihadisták vették át az ellenőrzést több görögországi menekülttáborban. Gyarmati István azt mondta: nem valószínű, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet átvette volna a hatalmat a leszboszi Moria menekülttáborban. Hozzátette ugyanakkor: a görög hatóságok kijelentése arról, hogy nem találtak dzsihadistákat a táborban, csak azt jelenti, hogy nyilvántartott, a hatóságok előtt ismert terroristák nincsenek ott.
Arra a kérdésre, hogy miért saját sorstársaikat terrorizálnák a menekülttáborokban, Gyarmati István úgy válaszolt: az Iszlám Állam a Közel-Keleten is őket terrorizálta, a merényletek döntő többsége muszlimokat céloz.
Megjegyezte: Leszbosz az első állomás, ha valaki Törökországból az Európai Unió (EU) felé indul. Mivel nem tudnak továbbmenni, érthető, hogy feltorlódnak ott az emberek, jelenleg mintegy 9 ezren.
Gyarmati István szólt arról is, hogy az EU-ban élő migránsok kisebb része politikai menekült, nagy részük illegálisan tartózkodik egy adott országban.

mti / napi

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment