You are here
Szakértő: ennyire kiszámíthatatlan választás még nem volt Svédországban EU 

Szakértő: ennyire kiszámíthatatlan választás még nem volt Svédországban

Flamm László történész, külügyi szakértő szerint nem lehet tudni, mi lesz a vasárnapi svédországi parlamenti választások kimenetele, még soha nem volt ennyire kiszámíthatatlan voksolás az ország történetében.

Flamm László Svédország-szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: a bevándorlásellenes Svéd Demokraták és a jobboldali, centrista Mérsékelt Párt is kategorikusan kizárja, hogy koalícióra lépjen a kormányzó szociáldemokratákkal.
Sokan azt valószínűsítik, hogy kisebbségi kormányzás jöhet – tette hozzá.
Közölte: a migráció helyett az elmúlt pár napban visszatértek a hagyományos kampánytémák a svéd közéletbe. Úgy folytatta: a szociáldemokraták taktikát váltottak, megpróbálják meggyőzni a svédeket arról, hogy ha rájuk szavaznak, a hagyományos, több évtizede létező jóléti állam működése folytatódik, igaz, komoly reformokkal, mert ezt is szeretnék a svédek.
Flamm László megjegyezte: a svéd választóknak nagyon sokat számít, hogy melyik párt ígér kiszámíthatóságot, jólétet, stabilitást, ezért korábban nem a migráció volt a legfontosabb kampánytéma, hanem az adóügyi, szociális és családügyi kérdések.

mti / euronews

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment