You are here
Szakértő: kicsi az esély új szavazásra a Brexitről         Brexit 

Szakértő: kicsi az esély új szavazásra a Brexitről      

A nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán vasárnap azzal kapcsolatban, hogy pénteken előzetes megállapodás született a kiválás legfontosabb feltételeiről.

Gálik Zoltán felidézte, hogy felmerült egy másik szavazás ötlete, eszerint arról kellene megkérdezni a briteket, jó-e az Európai Unióval kötött megállapodás. A szakértő hangsúlyozta, ha egy ilyen népszavazáson nemmel voksolna a többség, akkor nem lenne megállapodás, és a legkeményebb kritériumok mellett “esnének ki”.
A EU azt várta, hogy Nagy-Britanniának a Brexit minden kérdésében legyen álláspontja, de ez nagyon lassan alakult ki – fogalmazott Gálik Zoltán,  aki szerint most új helyzet van, a kereskedelmi szerződésről szóló tárgyalási rész következik.
A docens rámutatott, hogy konkrét és kimunkált menetrend szükséges. Ha nem így lesz, akkor nagyon elhúzódnának a megbeszélések, amit megsínylene az Egyesült Királyság és az Európai Unió gazdasága is – hangsúlyozta a szakértő.

Forrás: MTI / Kép:   infogyor.hu   /

További Hírek:

Leave a Comment