You are here
Most számít a gyorsaság: utazzatok a Temzén széntüzelésű gőzvontatón 2018 nyarán UK Utazás 

Most számít a gyorsaság: utazzatok a Temzén széntüzelésű gőzvontatón 2018 nyarán

Az angolok – hajósnemzet lévén – nagyon büszkék hajózási hagyományaikra, így minden évben több hajós felvonulást is szerveznek a Temzén. Idén azonban egy igen különleges utazást is tehettek a Portwey nevű ikermotoros gőz hajtotta vontatóhajón, mely a maga nemében az utolsó megmaradt példány.

Tavasszal a hajó szárazdokkba vonul, hogy a szükséges felújításokat elvégezhessék rajta, azonban 2018. júliusában néhány napig utasokat szállít majd fedélzetén a Temzén fel és le. A fedélzet kicsi, így alkalmanként csak 12 ember utazhat a vontatón.

A Portwey 1927-ben épült, munkás évei alatt Portland-ben, Anglia déli partjainál volt szolgálatban. 1967-ben hatalmas felújításon esett át, visszaállították eredeti állapotába és kivonták a mindennapi forgalomból. Ma a hajó a Marintime Trust tulajdona és London Docklands nevű negyedében álldogál kikötve.

A következő oldalon részletes leírást találtok a hajó tervezett 3 napos programjáról (2018. július 13-14-15) így ha érdekel benneteket a történelémi hajókázás, érdemes mihamarabb helyet foglalni: www.stportwey.co.uk/diary_page.htm
A kirándulás ára £25 és £35 között mozog fejenként.

 

Forrás: Idegenvezetes London

További Hírek:

Leave a Comment