You are here
Százezres létszámú kormányellenes tüntetés Budapesten EU 

Százezres létszámú kormányellenes tüntetés Budapesten

Index:

Rengeteg embert mozgatott meg a múlt heti választás utáni első kormányellenes tüntetés Budapesten. A tömeg az Operánál gyülekezett, innen indultak át az Andrássy-Bajcsy-Zsilinszky-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth térre.

A több tízezres becsléssel nagyon nem lőhetünk mellé, de a tömeg nagyságát az jelzi igazán, hogy a Kossuth tér már nagyjából megtelt, amikor a menet vége még mindig az Operánál tartott.

A Kossuth téren aztán többen is beszédet tartottak. A korábbi tüntetésekkel ellentétben most – a kormányellenességen túl – volt konkrét üzenet is: új választást, teljes ellenzéki összefogást és együttműködést kezdeményeztek és követeltek a felszólalók, akik jövő szombatra újra tüntetést hirdettek.

A beszédek összesen körülbelül 50 percig tartottak, utána arra kérték a tüntetőket, hogy emeljék a magasba a telefonjaikat, és ezzel is üzenjenek az ellenzéki pártoknak, hogy csak közösen van esély.  Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester – bár ott volt személyesen is – levélben üzent a tüntetőknek. Azt írta, el kell kezdeni építkezni, de nem ezzel az ellenzékkel.

MTI:

A szombati tüntetés nem magánkezdeményezésből, hanem a Soros-hálózat szervezésében és Soros György pénzéből jött létre, mert valójában ő az, aki nem tudja elfogadni a múlt heti választás eredményét – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Rogán Antal kijelentette, hogy az események mögött igazából nem is az ellenzék pártjai állnak, hiszen őket is kívülről mozgatják.

A miniszter szerint a véleménynyilvánítás és az egyet nem értés jogába belefér, ha valaki nem tudja elfogadni a választás végeredményét. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs több jogorvoslati kezdeményezés, mint négy vagy nyolc éve.

A miniszter ezért “politikai bolhacirkusznak” nevezte a tiltakozásokat és hangsúlyozta, hogy a kormány erős felhatalmazást kapott az EU, az ENSZ vagy épp Soros György törekvéseivel szemben.

A magyar emberek egyértelműen azt szeretnék, ha Magyarország megmaradna magyarnak, Soros György meg eközben ellenzéki pártok és “önmagukat civilnek nevező szervezetek” támogatásával akarta manipulálni a választást – tette hozzá.

A miniszter szerint a következő kabinet legkésőbb május végén elkezdheti a munkáját.

Index, MTI / Fotó: pecsistop.hu

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment