You are here
Szellemjárta metróvonalak Londonban! Érdekességek UK 

Szellemjárta metróvonalak Londonban!

A londoni földalatti első vonalának megnyitására 1863-ban kerüt sor, mely hálózat mára olyannyira kinőtte magát, hogy hozzávetőleg 250 mérföldnyi (azaz majdnem 400 km hosszú) sínrendszer fut a városban részben a föld alatt és fölött. A londoni a legrégebbi metróvonal a világon, melynek sok alagútja temetők és pestis tömegsírok között halad.

Ebben a föld alatti labirintusban már több ezer paranormális, semmilyen eddig ismert jelenséggel nem magyarázható eset történt.

A Bank állomásnál például a személyzet dörömbölést hallot egy zárt, de üres felvonóból.
A Kings Cross állomáson egy kétségbeesett, kinyújtott karokkal segítségíért esedező hölgyet láttak már több alkalommal, aki azután hirtelen eltűnik.
A Hyde Park Corner állomáson mozgólépcsőket jelentettek maguktól elindulni, akkor amikor azok nem is voltak áram alatt.
A Kennington Loop nevű metrófordulóban a szerelvények vezetői jelentették a különös eseményt, amint a metrókocsikat elválasztó ajtók nyitódtak és csukódtak egymásután olyan ütemben, mintha valaki végigsétált volna a kocsikon.
A Bakerloo vonalon utasok jelentettek furcsa tükröződéseket a szemközti ablakban, melyek egy embert mutattak a szomszédos ülésen, miközben az szemmel láthatóan üres volt. Karbantartók rejtélyes lábnyomokat láttak fel- és eltünni a vágányok mentén Baker Street és St John’s Wood megállók között az alagútban.
A Liverpool Street állomáson a biztonsági kamerát üzemeltető személyzet látott szellemalakokat feltűnni a peronon.

[wpdevart_youtube]PmHd6Y5ffX8[/wpdevart_youtube]

Forrás: Idegenvezetés London / Kép: Flickr / Video: Youtube /

További Hírek:

Leave a Comment