You are here
Szeptemberben a megszokott ütemben nőttek a személyes kiadások az Egyesült Államokban USA 

Szeptemberben a megszokott ütemben nőttek a személyes kiadások az Egyesült Államokban

Az előző hónapokkal megegyező mértékben nőttek a személyes fogyasztásra fordított kiadások szeptemberben az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) hétfőn kiadott jelentése szerint.

A Fed monetáris politikai döntéseiben leginkább figyelembe vett mutató, a személyes fogyasztásra fordított lakossági kiadások indexe 0,1 százalékkal nőtt az előző havihoz képest szeptemberben, az előző három hónappal megegyező mértékben. Ezen belül a szolgáltatásokra fordított kiadások indexe 0,2 százalékkal emelkedett, szintén az előző három havival megegyező mértékben. A javakra fordított kiadások indexe 0,1 százalékkal csökkent, az augusztusi csökkenéssel megegyezően. A tartós javakra 0,4 százalékkal kevesebbet költöttek szeptemberben mint augusztusban, amikor 0,3 százalék volt a havi csökkenés.
Szeptemberben a személyi jövedelmek az előző havihoz képest 0,2 százalékkal, 2017 júniusa óta a legkisebb mértékben nőttek az Egyesült Államokban az augusztusi 0,4 százalékos havi növekedés után. A piac 0,3 százalékos havi növekedést várt szeptemberre.
A személyes kiadások az előző havihoz képest a várakozásoknak megfelelő 0,4 százalékkal nőttek szeptemberben az augusztusi 0,5 százalékos havi növekedés után.
Inflációval kiigazítva a (reál) személyes kiadások 0,3 százalékkal nőttek szeptemberben az augusztusi 0,4 százalék havi növekedés után.
Az energia és élelmiszer kiadások leszámításával a személyes kiadások az előző havihoz képest 0,2 százalékkal nőttek a várt 0,1 százalék növekedés helyett az augusztusi 0,0 százalék után.
Éves bázison a személyes kiadások árindexe a vártnak megfelelő 2,0 százalékkal nőtt az augusztusi 2,2 százalék éves növekedés után. A személyes kiadások energia és élelmiszer kiadások nélküli (mag) árindexe a vártnak megfelelően az előző havival megegyező 2,0 százalékos mértékben nőttek szeptemberben.

mti / gazdasag24

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment