You are here
Szijjártó Péter: elraboltak egy magyart Nigériában         Nagyvilág 

Szijjártó Péter: elraboltak egy magyart Nigériában      

A helyi és a német hatóságok megerősítették, hogy egy magyart is elraboltak a nigériai kalózók – derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai budapesti nyilatkozatából.

A miniszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: egyelőre nem tudnak arról, hogy az emberrablóknak követeléseik lennének, így nem kívánt arra a kérdésre válaszolni, hajlandó lenne-e váltságdíjat fizetni a magyar kormány.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden konzuli és diplomáciai eszközt felhasználva, a Terrorelhárítási Központtal együttműködve dolgozik az ügy megoldásán – mondta a miniszter.
A TEK közleményben tudatta, hogy válságközpontja megkezdte a működést, és felvette a kapcsolatot a külföldi társszervekkel.
A Reuters brit hírügynökség kedden számolt be arról, hogy hat embert raboltak el egy német konténerhajóról Nigéria partjainál. A Peter Doehle Schiffarhrts KG azt közölte, hogy kalózok támadták meg a hajót szombaton, amikor Nigéria egyik kikötőjéhez közelített, és hat embert vittek magukkal a legénységből. Emberrablók fogva tartják őket Nigériában.
A hajótársaság szóvivője csak annyit mondott, hogy németek nem voltak az elhurcoltak között, a Reuters az érintett országok hatóságaitól azonban úgy tudja, hogy négy fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárról van szó.
Egyelőre még nincs kapcsolat az emberrablókkal. A hajó a maradék – 12 tagú – legénységgel elhajózott Nigéria közeléből – mondta a hajótársaság szóvivője.

Forrás: MTI / Kép:   bumm.sk   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment