You are here
Szíria – Amerikai külügyminisztérium: klórgáz mellett szarint is bevetettek Nagyvilág USA 

Szíria – Amerikai külügyminisztérium: klórgáz mellett szarint is bevetettek

Az amerikai külügyminisztérium szerint a szíriai Dúma városában április 7-én elkövetett vegyifegyver-támadás során a klórgáz mellett szarint is bevetettek – tudatta a külügyminisztérium szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Heather Nauert megerősítette, hogy az amerikai kormány rendelkezésére álló információk alátámasztják a korábbi gyanút klórgáz mellett szarint bevetéséről is, amely az egyik legveszélyesebb, halálos idegméreg.

Az amerikai kormányzat a vegyifegyver-támadás óta – rögtön azt követően, hogy nyilvánosságra kerültek az első fotók az áldozatokról – azt hangoztatta, hogy kétféle vegyi fegyvert, klórgázt és szarint vetettek be.     A külügyminisztérium már a múlt héten, a Szíriára mért amerikai-brit-francia együttes válaszcsapás előtt emlékeztetett arra, hogy a klórgáz nem szerepelt a Vegyifegyver-tilalmi Szervezethez (OPCW) korábban benyújtott, és a szíriai vegyifegyverkészletet számba vevő listán, annak ellenére, hogy Washington már 2014-ben jelezte, hogy Damaszkusznak van klórgázkészlete. A múlt szombaton nevük elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselők is úgy nyilatkoztak az amerikai sajtónak, hogy hírszerzési információk szerint szarint is bevetettek Dúmában.

MTI / Fotó: Global Research

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment