You are here
A Szólíts a neveden kapta a legtöbb jelölést a “független Oscarra” Film 

A Szólíts a neveden kapta a legtöbb jelölést a “független Oscarra”

Luca Guadagnino szicíliai rendező Szólíts a neveden című filmje kapta a legtöbb, hat jelölést a független filmeket jutalmazó Spirit Awards díjaira kedden Los Angelesben.

Az idei CineFesten is műsorra tűzött Szólíts a neveden a nyolcvanas években játszódik és egy 17 éves olasz kamasz ébredő vonzalmát ábrázolja apja fiatal, magabiztos amerikai asszisztense iránt.
Öt-öt jelöléssel esélyes a díjra Jordan Peele Tűnj el! című horrorja és a Jólét című bűnügyi dráma, amelyben a korábbi tinisztár, Robert Pattinson alakítja a főszerepet.
A Spirit Awards díjait gyakran emlegetik “független Oscarokként”, mivel a hollywoodi nagy stúdiókon kívül, független produkcióban született, 20 millió dollár alatti költségvetésből készült alkotásokat ismerik el velük.
A díjazottak listáját március 3-án, az Oscar-díjak átadásának előestéjén hozzák nyilvánosságra.
A Spirit Awards jelöltjeit a Film Independent nonprofit szervezet egy bizottsága válogatja ki, a díjakról pedig a szervezet több ezer fős tagsága dönt.
A Film Independent elnöke, Josh Welsh kedden a jelölt filmek műfaji sokszínűségére hívta fel a figyelmet. Mint hozzáfűzte: az egyetlen közös pont ezekben a produkciókban, hogy alkotóik a független filmművészet keretében tudták megvalósítani egyedülálló vízióikat.
A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a több jelölést elérő filmek között volt még mások mellett a Floridai álom, az Én, Tonya, a Három óriásplakát Ebbing határában, a Rögtönzött szerelem és az Egy szent szarvas meggyilkolása is.

MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment