You are here
A terror és a Brexit ronthatja el az év második felét? Business 

A terror és a Brexit ronthatja el az év második felét?

Az év második fele nehéz lehet a légitársaságoknak az erősödő terrorfenyegetettség, valamint a politikai és gazdasági bizonytalanságok miatt – közölte nemrég a Lufthansa német nemzeti légitársaság.
A második negyedévben és az év első felében csökkent a Lufthansa bevétele és nyeresége, a második félévvel kapcsolatban kifejezetten pesszimista a menedzsment, látva a foglalások alakulását.
Ezzel nincs egyedül a légitársaság, sok nagy európai társaság tett közzé warningot a Brexit és a terrorfenyegetettség erősödése miatt, köztük az Air France-KLM és a British Airways anyavállalata, az IAG is. Az olajár esése miatt az alacsonyabb üzemanyagár azonban kifejezetten kedvezhet a légitársaságok eredményességének.

A Wizz Air tapasztalati szerint a terrorfenyegetettségnek nincs hosszú távú hatása a keresletre, bár többször előfordult mostanában, hogy utasok törölték vagy módosították a foglalásukat.
Mivel Isztambult erősebben befolyásolják geopolitikai tényezők, a Wizz Air július végétől felfüggesztette Budapest-Isztambul útvonalát a következő szezonra, és így felszabaduló kapacitásait más útvonalakra csoportosítja, amelyek iránt nagyobb a kereslet
– közölte a diszkontlégitársaság a Portfolio-val.

A Brexit is módosított a társaság idei tervein: az év második felétől 30 százalékkal növelte volna kapacitását az Egyesült Királyság irányába, a járatsűrűség növelésével és új útvonalak bevezetésével. A kedvezőtlen euro-font árfolyammozgás hatására azonban úgy döntött, hogy csak 15 százalékos kapacitásnövelést hajt végre, és más útvonalakon használja a megmaradó erőforrásokat.

Forrás: Portfolio / Kép: id-lufthansa-corporate.com /

További Hírek:

Leave a Comment