You are here
Terrorizmus – Migrációkutató: a tanultabb rétegekben erősebb a radikalizmus UK 

Terrorizmus – Migrációkutató: a tanultabb rétegekben erősebb a radikalizmus

A Migrációkutató Intézet kutatója szerint a tanultabb rétegekben erősebb a radikalizmus.

Speidl Bianka a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy Nagy-Britanniában erős a multikulturalizmus, de a muszlimok tanultabb rétegeiben az iszlamizmus és a szegregáció hívei vannak többségben. Jellemző, hogy minél tanultabbak, a társadalomban minél magasabb szintet érnek el, annál radikálisabb nézeteket vallanak.
Hétfő éjjel a Manchester Arena előcsarnokában, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén robbantott fel pokolgépet a 22 éves, líbiai származású, Angliában született és ott felnőtt Salman Abedi. Az öngyilkos merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek. Az áldozatok és a sérültek között egyaránt sok a gyermek és a tizenéves. A család egyik barátja szerint Salman Abedit bosszúvágy hajtotta, miután egy líbiai származású barátját 2016-ban megölték Manchesterben.
A Migrációkutató Intézet kutatója megjegyezte: a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet összes cselekedetének központi gondolata a bosszú, és erre legális, jogos, igazolható válaszlépésnek tekintik a gyilkosságot is. Számukra a “szabad-e ölni?” nem etikai, hanem jogi kérdés – fogalmazott a kutató.

Forrás: MTI / Kép: Speidl Bianka /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment