You are here
A tervek szerint színkódot kapnak a londoni buszok UK 

A tervek szerint színkódot kapnak a londoni buszok

A tervek szerint színkódot kapnak a londoni buszok is, a metróvonalakhoz hasonlóan.

Az valószínű hogy a londoniak a munkahelyük és a lakásuk között közlekedő buszok útvonalát már fejből ismerik, viszont gondban lehetnek ha a város egy számukra ismeretlen részén próbálnak meg tájékozódni.

Ennek a fejtörőnek a megoldására London polgármestere Sadiq Khan új ötlettel ált elő. Az elgondolás szerint minden fontosabb útvonal egy-egy színkódot kap, melyet felfestenek a busz oldalára, az út során érintett legfontosabb megállókkal együtt. Így már akár egy pillantással eldönthetjük, hogy érdemes szaladni a busz után vagy inkább hagyjuk azt elmenni.

A megoldás egyelőre teszt-időszakban van, hiszen a mai naptól egyelőre csak a kelet-londoni Romford, Walthamstow, Ilford, Loughton és Barking kerületekben közlekedő buszok viselik az új jelzéseket. A próbaidő sikerétől függ, hogy végül bevezetik-e a megoldást az egész városban.

 

Szinkódos londoni buszok

 

Az új terv azonban felvet néhány kérdést is, ugyanis vannak akik megkérdőjelezik mi szükség erre a változtatásra a digitális korban amikor ma már mindenki a telefonján tervezi meg útvonalat vagy indulás előtt online. Kérdés az is hogy mennyibe fog ez kerülni az adófizetőknek és hogyan lehet majd helyettesítő buszokat rendszerbe állítani ha esetleg helyenként és időnként forgalom átszervezésre van szükség. Minden esetre várjuk meg a teszt üzem eredményét, hogy meglássuk hogyan vizsgázik az új rendszer.

Forrás: Idegenvezetes London

További Hírek:

Leave a Comment