You are here
Tízmilliárdos beruházással bővíti portfólióját az Alteo Business 

Tízmilliárdos beruházással bővíti portfólióját az Alteo

Csaknem 10 milliárd forint értékben új beruházásokat indíthat az Alteo, a társaság igazgatósága három, összesen 18,1 megawatt (MW) teljesítményű, napenergiát hasznosító erőmű megvalósítási feltételeiről döntött, továbbá jóváhagyta egy 2 megawatt teljesítményű szélerőmű akvizícióját.

Az Alteo szerdai közleményében felidézte: idén februárban írtak alá megállapodást a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról, a vállalat ezzel teremtette meg a feltételeit annak, hogy elindítsa első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését. A társaság igazgatósága a Domaszéken található, 2 MW teljesítményű naperőmű-projekt folytatása mellett döntött, valamint új beruházásokat is jóváhagyott.
A tájékoztatás szerint a társaság ebben az évben elsősorban befektetések, beruházások megvalósítására összpontosít, mert ez szükséges a további növekedés biztosításához.
A csaknem 10 milliárdos összértékű fejlesztések megkezdése előtt a vállalat már az idén elkezdte depóniagázas erőművi kapacitásainak bővítését, soproni földgáztüzelésű hőenergia-termelési kapacitásainak korszerűsítését, továbbá egy állami támogatású kutatás-fejlesztési projekt megvalósítását. Ezek további 1,5 milliárd forinttal növelik az Alteo idei befektetéseinek nagyságát – közölték.
Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, a papír keddi záróára 4600 forint volt, az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 5200 forint, a legalacsonyabb 4250 forint volt.

Forrás: MTI / Kép:   moderneroforrasok.hu   /

További Hírek:

Leave a Comment