You are here
Több millióval kevesebb iPhone fogyhat idén? Tech 

Több millióval kevesebb iPhone fogyhat idén?

A Barclays szerint az olcsó akkucsere miatt sokan maradhatnak a régi telefonjuknál.

Mostanra elkezdett lecsengeni az Apple-féle akkubotrány, miután a vállalat bejelentette, hogy az idei évben 29 dollárért hajlandó kicserélni az összes iPhone 6 és újabb okostelefonjának akkumulátorát. Ennek köszönhetően az érintett készülékek az akkucserét követő olyan két évben újból maximális, vagy ahhoz közeli teljesítménnyel fognak üzemelni.

A Barclays elemzője szerint óriási ára lesz az akciónak, alaposan visszavetheti idén az iPhone-eladásokat. Mark Moskowitz adatai alapján a jelenlegi iPhone-tulajok közel 77 százaléka veheti igénybe az olcsó akkucserét, olyan 519 millió főről van szó. Amennyiben az érintettek 10 százaléka él az akkucsere lehetőségével, és közülük 30 százalék úgy dönt, hogy az üzemidő és a teljesítmény tekintetében a mai napig jól teljesítő mobilja helyett nem vesz új iPhone-t,

az olyan 16 millióval csökkentheti az idén eladott iPhone-ok számát.

Érdemes megemlíteni, hogy az elemző ugyan próbált racionálisnak tűnő arányokkal dolgozni, azonban a számításai még így is rendkívül spekulatívak. Kíváncsian várjuk, hogy az Apple milyen eladásokat lesz képes felmutatni a következő negyedévekben, hiszen ha van valóságalapja az elemző félelmeinek, akkor az egyértelműen kiolvasható lesz az Apple jelentéseiből.

Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment