You are here
Több mint 10 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország júliusban Utazás 

Több mint 10 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország júliusban

Spanyolország júliusban 10,5 millió külföldi turistát fogadott, 10,1 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban – közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön.

Január és július között 46,9 millióan választották úti célul a dél-európai országot, ami 11,3 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.
A legtöbb turista, 10,9 millió, az év hetedik hónapjában is Nagy-Britanniából érkezett Spanyolországba, a második helyen a németek következnek 6,8 millió, majd a franciák 6,3 millió turistával.
A külföldiek közül a legtöbben, 2,5 millióan Katalóniába utaztak, a Baleár-szigeteket is csaknem ugyanennyien 2,48 millióan választották, a harmadik legkedveltebb útirányt Andalúzia jelentette 1,3 millió utazóval.
Katalóniába egyébként júliusig összesen 11,2 millió turista érkezett, ami 9,4 százalékos növekedés 2016 ugyanezen időszakához viszonyítva.
Spanyolországban a turizmus a gazdaság húzóágazatának számít, amely a GDP 11 százalékát adja és 2,5 millió embernek ad munkát.
MTI

További Hírek:

Leave a Comment