You are here
A törökök összeakadtak Amerikával Nagyvilág 

A törökök összeakadtak Amerikával

Múlt héten vasárnap vonult be szárazföldi csapatokkal a török hadsereg Szíriába a kurdok elleni hadműveleteit megkezdve.

Afrint támadták meg, elsősorban a Szabad Szír Hadsereg támogatására támaszkodva, de a légierő és tankok is segítették Erdogan katonáit.

Most Erdogan megismételte, hogy Afrin elfoglalása után keletre indulnak Manbidzs városának és a nagyobbik kurd enklávét is “megtisztítják a terroristáktól”, mert az a föld a “törökök arab testvéreihez” tartozik.

Manbidzs városa azonban nem a kurdok által védett terület, hanem tavaly március óta az Egyesült Államok hadseregének katonái állomásoznak itt, akik éppen a török hadsereg ostromát megelőzőképpen vonultak be ide. Erdogan világossá tette, hogy nem érdeklik az amerikaiak, az AP hírügynökség szerint azonnali visszavonulásra és Manbidzs városának elhagyására szólította fel Törökország az USA hadseregét. A különösen bizarr az, hogy az USA és Törökország a NATO-ban egymás szövetségesei.

 Az utolsó információk szerint az amerikai hadsereg azt közölte, tárgyalnak a törökökkel egy esetleges semleges zóna kialakításáról a szír határon.

Trump és Erdogan állítólag telefonon egyeztettek, a török szerint Trumpnak nem kellene kritizálnia a hadjáratát, hisz a szövetségesek nem így viselkednek. Trump szerint Erdogannak önmérsékletet kellene mutatnia.

Forrás: blikk.hu

További Hírek:

Leave a Comment