You are here
Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban    Pénzügy 

Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban  

Az előző napi nyereségek után vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken, az élesre fordult amerikai-kínai kereskedelmi háború első napján az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,02 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén, az S&P-500 index 0,03 százalékkal csökkent, a Nasdaq Composite index pedig 0,15 százalékkal emelkedett.
A részben bizakodó befektetői hangulat elsősorban a vártnál jobb foglalkoztatási adatoknak volt köszönhető. Júniusban a vártnál lényegesen többel, 213 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma a nem mezőgazdasági ágazatokban az Egyesült Államokban. A munkanélküliségi ráta ugyanakkor az előző havi 18 éves mélypontról, 3,8 százalékról 4,0 százalékra emelkedett.
Az Egyesült Államok pénteken léptette életbe Kínával szemben a 34 milliárd dollárnyi kínai termékre megemelt importvámot, amit Kína azonos összegben viszonzott is. Az élesbe fordult kereskedelmi háború hírére még egyértelműen veszteséges nyitásra utaltak a határidős tőzsdeindexek, a foglalkoztatási adatok megjelenését követően azonban enyhe pozitív tendencia bontakozott ki.
A világpiaci olajár csökkent pénteken a szaúdi olajtermelés növekedésének ismeretében. Szaúd-Arábia júniusban napi 500 ezer hordóval növelte termelését, miközben az amerikai nyersolajkészletek is 1,3 millió hordóval növekedtek a múlt héten.
A Brent nyersolaj ára 1,05 százalékkal hordónként 76,58 dollárra, a WTI nyersolajé 0,71 százalékkal 72,42 dollárra csökkent.
A dollár gyengült, az euró erősödött. Az eurót 0,54 százalékkal jegyezték erősebben 1,1753 dolláron. Az arany ára csökkent, 0,14 százalékkal unciánként 1257,10 dollárra ment le.

Forrás: MTI, kép: PannonHírnök

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment