You are here
Trump lemondta részvételét a perui csúcsértekezleten Nagyvilág USA 

Trump lemondta részvételét a perui csúcsértekezleten

Donald Trump amerikai elnök a szíriai fejlemények miatt lemondta részvételét az amerikai földrész államainak pénteken Peruban kezdődő csúcsértekezletén -jelentette be a washingtoni Fehér Ház.

Ez lett volna az amerikai elnök első hivatalos latin-amerikai látogatása. Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő keddi közleményében hangsúlyozta: “az elnök az Egyesült Államokban marad, hogy irányítsa a Szíriának adott amerikai választ és kövesse a fejleményeket világszerte”.
Donald Trump pénteken indult volna a perui fővárosba, hogy részt vegyen az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) csúcsértekezletén. Előtte megállt volna a kolumbiai fővárosban. A csúcstalálkozón Trump helyett Mike Pence alelnök képviseli majd az Egyesült Államokat. Donald Trump hétfőn bejelentette, hogy kormánya 24-48 órán belül “nagyobb horderejű döntést” hoz, válaszul a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta térség legnagyobb városa, Dúma ellen szombaton elkövetett, feltételezett vegyifegyver-támadásra, amely mögött Washington a szíriai kormányerőket sejti. Az elnök hétfő este a Fehér Házban katonai vezetőkkel tanácskozott a lehetséges válaszlépésről, kedd reggelig azonban nem szivárogtak ki erről információk. James Mattis védelmi miniszter hétfőn nem zárta ki Szíria elleni légicsapás lehetőségét sem, és azt közölte, hogy minden lehetőség nyitott.

Forrás: MTI / Kép: timedotcom.files.wordpress.com

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment