You are here
Túlélte az Amazonast az utazó család Nagyvilág 

Túlélte az Amazonast az utazó család

Belém — Csodával határos módon előkerült egy amerikai család az Amazonas mélyéről. Adam (39) és Emily Harteau (37), valamint lányaik, Colette (6) és Sierra (3) ottani idő szerint vasárnap este tűnt el, miután megtámadták őket hajójukon az Amazonas folyón.

Egy szemtanú látta, ahogyan a kalózok kikötésre kényszerítették a családot. A rendőrség, miután megkapta a bejelentést, sikeresen azonosította a helyszínt. Azonban mindez ­hiába volt, mert mire oda értek, már sehol sem találták sem a családot, sem az elkövetőket. Csak az üres hajóra bukkantak rá.

Több napon keresztül semmi nyomát nem találták az eltűnt embereknek, míg egy halászember rájuk nem bukkant a dzsungelben. A család a támadás óta járta az esőerdőt. Arról egyelőre semmilyen információ nem derült ki, hogy hogyan sikerült megszök­niük a kalózok elől, valamint hogy miként szereztek maguknak elegendő élelmet és hogyan tudták megvédeni magukat. Előkerülésük után kórházba szállították őket, ahol alapos kivizsgáláson estek át, és megálla­pították, hogy szerencsére nem esett nagyobb bajuk.

– A rovarcsípéseken és apróbb horzsolásokon kívül Harteau-ék jó állapotban vannak, de az estét a kórházban töltik – mondta Sergio Chene, a család szóvivője.

A kaliforniai család már 2012 októbere óta utazgat, ekkor kocsiba ültek, és elhatározták, hogy felfedezik Dél-Amerikát. Eltűnésük előtt Florianópolis városá­ban laktak, ahonnan elindultak Macapába az Amazonas folyón keresztül. Utazásaikról egy blogon tudó-sítottak, de közösségi oldalaikon folyamatosan osztottak meg képeket és videó­kat kalandjaikról. Legutóbb múlt pénteken osztottak meg egy képet az édesanya korábbi perui kalandjáról, utána mindenki a legrosszabbtól tartott.

Egyre több az áldozat

Csupán egy hónappal ezelőtt egy brit nőt, Emma Keltyt találták meg holtan az Amazonas folyóban, miután közösségi oldalára még feltöltötte, mennyire félti az életét. Kiderült, hogy egy olyan partszakaszon sátrazott, ahol drogkereskedelmet folytatnak, így négy férfi rátámadt abban a hitben, hogy ő is közéjük tartozik. Egy 43 éves férfi sem élte túl a kalandozását. Éppen Brazíliát szelte át kajakkal, amikor egy vadászpuskával lelőtték, és otthagyták a testét a folyóban.

Forrás: Blikk

További Hírek:

Leave a Comment