You are here
Tűz volt a londoni Állatkertben UK 

Tűz volt a londoni Állatkertben

Szombat hajnalban kigyulladt a londoni Állatkert „Állati kalandok” nevű látványossága, amelyhez kávézó és bolt is tartozik. Az állatok kimentése közben az Állatkert hat dolgozója füstmérgezést kapott.

Szombaton reggel 6 óra 8 perckor kapott riasztást a londoni tűzoltóság, hogy kigyulladt az Állatkert „Állati kalandok” nevű részlege. Tíz tűzoltóautó és több mint hetven tűzoltó vett részt az oltásban, három óra alatt sikerült megfékezni a lángokat. Az Állatkert dolgozóinak sikerült kimenteniük az állatok nagy részét a tűzből, önfeláldozó munkájuk közben hatan kaptak füstmérgezést, őket a kiérkező mentők ellátták, de nem kerültek kórházba.

Sajnos nem mindegyik állat menekült meg. Az már biztos, hogy Mischa, a 9 éves földimalac elpusztult. Továbbá nem találnak négy szurikátát, de egyelőre nem kezdődött meg a romok átkutatása. A The Guardian tudósítása szerint a tűz okát egyelőre még vizsgálják, annyit már lehet tudni, hogy a lángok a kávézó és a bolt felől terjedtek át az állatokat bemutató épületrészre.

A londoni a világ legrégebbi tudományos munkát is folytató állatkertje, 1826-ban alapították. A 2017-es „leltárukban” 20.166 állat szerepelt. A tűzből kimentett állatokat folyamatos és szakszerű állatorvosi felügyelet alatt tartják.

 
Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment