You are here
Új kortárs képzőművészeti galéria nyílik ősszel Londonban       Kultúra UK 

Új kortárs képzőművészeti galéria nyílik ősszel Londonban    

Új kortárs művészeti galéria nyílik szeptemberben a brit fővárosban, a Goldsmiths Centre for Contemporary Art ezer négyzetméteres kiállítótermeit egy régi dél-londoni közfürdő helyén alakították ki – adta hírül a The Art Newspaper honlapja.

A galéria első kiállításait az argentin származású Mika Rottenbergnek, Alexis Hunter feminista képzőművésznek és a második világháború utáni chicagói imagistáknak szentelik. Az intézmény ez évi kiállítási programjában szerepel még a szoborinstallációiról ismert Kris Lemsalu észt képzőművész tárlata.
A Goldsmiths College campusán létrehozott központ tervezésével a 2015-ben Turner-díjjal kitüntetett londoni Assemble építészirodát bízták meg. A viktoriánus kori közfürdő helyén nyolc teremből álló galériát alakítottak ki.
“Azt reméljük, hogy egy új mezsgyét találunk Londonban, ahol oly sok csodálatos intézmény van. Hatalmas lehetőség van a különböző egyetemekkel való együttműködésre. Kilencezer diák és a világ legjobb akadémikusai vannak itt Londonban. Az 1891-ben alapított, a Londoni Egyetem részeként működő Goldsmiths College Nagy-Britannia egyik jelentős művészeti iskolája, egykori diákjai között van Michael Craig-Martin, Damien Hirst, Sarah Lucas és Antony Gormley” – mondta le Sarah McCrory, a galéria igazgatója a művészeti folyóiratnak.

Forrás: MTI / Kép:  hirek.ma    /

További Hírek:

Leave a Comment