You are here
Új televíziós feldolgozás készül a Büszkeség és balítéletből Nagy-Britanniában Film 

Új televíziós feldolgozás készül a Büszkeség és balítéletből Nagy-Britanniában

Új, a korábbiaknál kevésbé “főkötős” televíziós feldolgozás készül Nagy-Britanniában Jane Austen Büszkeség és balítélet című könyvéből.

A romantikus regényt a Mammoth Screen alkalmazza képernyőre az ITV számára – jelentették be kedden az alkotók a Radio Times című magazinban. A produkciós cég készíti a Poldark, valamint a Victoria című sorozatokat is, amelyek közül az előbbi különösen kedvelt a szigetországban.
A regény televíziós feldolgozásai közül mindmáig a BBC több mint 20 éve bemutatott változata a legnépszerűbb, Colin Firth és Jennifer Ehle főszereplésével. Annak a produkciónak Andrew Davies írta a forgatókönyvét.
Az ITV számára Nina Raine adaptálja a regényt. A színműírónak ez lesz az első televíziós munkája, és mint kiderült, egyetlen feldolgozását sem látta Jane Austen művének. A producerek szerint az új sorozat jobban kiemeli majd a történet “sötétebb tónusait”.
“A Büszkeség és balítélet valójában nagyon is felnőtteknek szóló könyv” – fogalmazott Nina Raine, hozzátéve, hogy a mű sokkal borúsabb, mint azt sokan gondolják. Az írónő reméli, hogy igazságot szolgáltathat Jane Austen “sötét” intelligenciájának. “Szikrázó? Igen. Szikrázó, mint a gránit” – mondta róla.
Nina Raine műveit többek közt a londoni Royal National Theatre és a Royal Court Theatre játszotta. Tribes című darabját Laurence Olivier-díjra jelölték.
A Mammoth Screen igazgatója szerint a nézők manapság képesek szinte megszakítás nélkül végignézni sorozatokat, így van létjogosultsága a klasszikusok újbóli feldolgozásának. Damian Timmer szerint minden nemzedéknek szüksége van a maga változatára a Büszkeség és balítéletből, amelyet tökéletes regénynek nevezett.
Mint mondta, Nina Raine az egyik legtehetségesebb író napjainkban, és érzelmi intelligenciája, szellemessége tökéletesen illik Jane Austenhoz. Hozzátette, hogy a színműíró lelkes rajongója a könyvnek, és külön örömnek nevezte, hogy nem látott egyetlen feldolgozást sem. Így a regény csak a képzeletében él.
Ez lesz a Büszkeség és balítélet hatodik televíziós adaptációja. A korábbiakat mind a BBC készítette.
A szereposztásról és a bemutató időpontjáról egyelőre nem közöltek részleteket, de a sorozat várhatóan 2020-ban kerül képernyőre.

Forrás: MTI /

További Hírek:

Leave a Comment